Rhodes

Vi har ved Skodborg Instrumentservice indtil flere gange haft fat i, Rhodes klavere som også ofte omtalt som Fender Rhodes – da Fender i en periode ejede Rhodes.

Bjarne har i tidens løb lavet mange raparationer på Rohdes klavere, både store som små – Herunder er der også blevet udført renovering og istandsættelser.

9

Renoveret fra top til tå!

Udover Bjarnes arbejde med Rhodes klaverene – Har Anders også haft fat i dem. Blandt andet har han gennemrenoveret sit eget Rhodes (Fender Rhodes mk1 suitcase 73) – Hvilket har omfattet alt fra nye hammer tips til nyt hardware (beslag, håndtag osv.) uden på kassen. 

Istandsættelsen:

Alle sliddele på klaveret er blevet skiftet, tangenterne er blevet justeret så de alle er i samme niveau og så hammerne “ruller” behageligt og i en “flydende” bevægelse fra tagenten op for at slå på “tine’sne”.
Klaveret er herudover blevet stemt, og justeret så der er et ensartet lydtryk på alle tonerne – for at dette kunne opnås, måtte indtil flere pickupper skiftes til nye (originale) Rhodes pickupper.

Opgradering af klaveret:
Udover selve istandsættelse af klaveret, har Anders også opgraderet det, blandet andet ved montere et såkaldt “Miracle Mod action kit” på samtlige tangenter, dette skyldes at alle Rhodes klaverer produceret før 1978 er lavet med flade tangenter (Der hvor hammeren hviler) og det er derfor, at man nogle gange hører folk snakke om at et Rohdes skulle være ufattelig “hårdt” at spille på. 

Herudover har mk1 klaverene også meget “floppende” tangenter og derfor er der også monteret et “Back Check Kit” så tangenterne lander “blødt” og ikke hopper, når der spilles på dem.